Work and Holiday Visa - the dreams do come true!

Agencja edukacyjna i migracyjna. Licencjonowany agent migracyjny, MARN: 1277981

Deprecated: Non-static method Joomla\CMS\Application\SiteApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/darwin/ftp/workandholiday/templates/gk_publisher/lib/framework/helper.layout.php on line 115

Deprecated: Non-static method Joomla\CMS\Application\CMSApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/darwin/ftp/workandholiday/libraries/src/Application/SiteApplication.php on line 275

Work and Holiday Program

 
Podstawowe informacje o programie Work and Holiday
>

Dla kogo program

Program „Zwiedzaj i Pracuj” skierowany jest do osób młodych (w wieku od 18 do 31 lat) i umożliwia wyjazd do Australii na okres do jednego roku, będący połączeniem pobytu wypoczynkowego, pozwalającego na pogłębienie znajomości języka angielskiego i kultury Australii, z możliwością podjęcia pracy zarobkowej, mającej charakter dodatkowy w stosunku do głównego - turystycznego i kulturoznawczego celu pobytu.

>

Limit miejsc

Warto mieć na uwadze, że: 

Zgodnie z porozumieniem, roczny limit wiz z tytułu udziału w Programie Work and Holiday wynosi 200 (dwieście) wiz.

Najprawdopodobniej przyznawanie wizy będzie na zasadzie kto pierwszy jest wstanie spełnić warunki i wysłać aplikację do Ambasady Australii w Berlinie ten będzie miał większe szanse na otrzymanie wizy Work and Holiday. 

>

Wymagania wizowe

By aplikować o Work and Holiday Visa do Australii będzie trzeba spełnić m.in. następujące warunki:

  • posiadać wystarczające fundusze na pobyt w Australii, by praca nie była celem wyjazdu (udowodnienie $5000 dolarów australijskich);
  • posiadać wystarczające fundusze za zakup biletu powrotnego na koniec pobytu;
  • znać język angielski na poziomie nie niższym niż functional, czyli otrzymać co najmniej 4,5 punktów z każdego komponentu egzaminu IELTS;
  • nie być karalnym;
  • nie mieć większych problemów ze zdrowiem;
  • być studentem na co najmniej drugim roku lub mieć ukończone studia;
  • otrzymać tzw. a letter of support from your government, czyli mieć odpowiednie referencje od swojego rządu by aplikować o wizę Work and Holiday (subclass 462).
>

Warunki wizy

Wiza Work and Holiday do Australii pozwala na:

  • wjazd do Australii w ciągu 12 miesięcy od otrzymania wizy;
  • wielokrotne przekraczanie granicy;
  • pobyt w Australii przez 12 miesięcy od pierwszego wjazdu;
  • podróżowanie po Australii;
  • naukę do 4 miesięcy;
  • pracę (bez ograniczeń godzin) ale nie więcej niż 6 miesięcy u jednego pracodawcy, za wyjątkiem osób podejmujacych pracę w specyficznych sektorach gospodarki w północnej cześci Australii - więcej na ten temat tutaj.