Work and Holiday Visa - the dreams do come true!

Agencja edukacyjna i migracyjna. Licencjonowany agent migracyjny, MARN: 1277981

Deprecated: Non-static method Joomla\CMS\Application\SiteApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/darwin/ftp/workandholiday/templates/gk_publisher/lib/framework/helper.layout.php on line 115

Deprecated: Non-static method Joomla\CMS\Application\CMSApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/darwin/ftp/workandholiday/libraries/src/Application/SiteApplication.php on line 275

By aplikować o wizę Work and Holiday, wraz z formularzem aplikacji należy przedstawić wraz z aplikacją następujące dokumenty:

  • kopie paszportu
  • potwierdzenie posiadania biletu powrotnego, lub biletu na dalszą podróż lub wystarczające środki, by zakupić taki bilet;
  • potwierdzenie posiadania wystarczających środków na własne utrzymanie w ramach udziału w Programie, w przypadku niepodjęcia pracy w Australii (wymagana suma to co najmniej $5000, dolarów australijskich);
  • potwierdzenie zakupu ubezpieczenia zdrowotnego, obejmującego opiekę szpitalną;
  • potwierdzenie posiadania wykształcenia wyższego lub potwierdzenie ukończenia przynajmniej dwóch lat studiów licencjackich;
  • potwierdzenie znajomości języka angielskiego przynajmniej na poziomie komunikatywnym;
  • posiadanie zaświadczenia, wydanego przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w oparciu o oświadczenie kandydata o spełnianiu powyższych wymogów, potwierdzające wiedzę o zamiarze ubiegania się danej osoby o udział w Programie.
Pokaż poprzednie komentarze
  • Hej, sprawdź sobie na stronie poczty polskiej po numerze przesyłki. Ja wysłałam 21.07 rano i tego dnia po 23 dokumenty wyszły z Warszawy a do Frankfurtu dotarły dopiero 25.07 a gdzie jeszcze Berlin... Ciekawi mnie tylko co się działo z dokumentami przez te 4 dni... :(

    0 Lubię Krótki URL:
  • Gość - Marta

    Odnośnie opłat za wizę w sytuacji gdy limit 200 został przekroczony oto co pisze w tej sprawie Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej:

    "Zgodnie z informacją strony australijskiej - przesłanie aplikacji o wizę po wyczerpaniu limitu 200 wiz w danym roku będzie się wiązało z utratą dokumentów oraz kosztów wizowych."

    Więc chyba kasa niestety przepada :/

    http://www.mpips.gov.pl/praca/program-zwiedzaj-i-pracuj/program-zwiedzaj-i-pracuj-australia

    0 Lubię Krótki URL:
  • Gość - Rhodus

    Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie odnośnie aplikacji o wizę Work and Holiday. Otóż planuję z narzeczoną ubiegać się o wizy z puli na rok 2016-2017. W październiku będziemy mieć ślub i niedługo po nim będziemy chcieli wylecieć do Australii (oczywiście o ile dostaniemy wizy). Czy zmiana stanu cywilnego mojej narzeczonej będzie mieć wpływ na uzyskaną wizę i wylot do Australii? Chodzi mi konkretnie o zmianę nazwiska itd. Może, ktoś miał podobne doświadczenia i mógłby się podzielić wiedzą na ten temat. Pozdrawiam Jarek.

    0 Lubię Krótki URL:
  • Gość - ADRIANNA

    Hej :) czy dokumenty na wizę 2016/17 można wysyłać juz czy czekać do maja-lipca?

    0 Lubię Krótki URL:
  • Gość - Kasia

    Na stronie Australijskiej jest napisane, ze trzeba zalaczyc w aplikacji akt urodzenia, chociaz na tutaj nie ma o tym wzmianki. Czy ktos dolaczal/dolacza akt urodzenia I czy trzeba tlumaczyc?

    "A copy of your birth certificate showing both parents' names. If you do not have a birth certificate and are unable to get one, you must provide a copy of the identification pages of at least one of the following documents (...)".

    Dzieki

    0 Lubię Krótki URL:
  • Gość - Agnieszka

    Czy FCE wystarczy na otrzymanie wizy Australijskiej work and and holiday?

    0 Lubię Krótki URL:
  • Hey, jesli ktos sie stara o wize na rok 2016/2017 bardzo prosze o kontakt: oktlub@interia.pl chetnie powymieniam sie informacjami, co dwie (albo wiecej) glowy to nie jedna :)

    0 Lubię Krótki URL:
  • to może warto powymieniać się informacjami na tej stronie :) i może my będziemy wstanie coś podpowiedzieć :)

    0 Lubię Krótki URL:
  • Mam nadzieje :) Mam pytanie odnosnie dokumentow, a mianowicie, czy to maja byc kopie (paszport, dyplom, zaswiadzczenie za banku, itd), czy kazda kopia musi byr certfikowana przez notariusza? Odnosnie dyplomu, czy duplom licencjacki ze studiow zaocznych jest do przyjecia?
    Paszport - nie musi byc tlumaczony, prawda? Tylko kopia (przez notariusza?)
    Czy jest potrzebne swiadectwo urodzenia?
    Czy ubezpieczenie nalezy wykupic i dolaczyc do aplikacji? Jesli tak to na jaki czas?
    Zaswiadczenie z ministerstwa jest wydawane w jezyku angielskim czy trzeba je tlumaczyc i dopiero wtedy wysylac? Nalezy je zamowic z jakim wyprzedzeniem?


    Na chwile obecna to sa najbardziej nurtujace mnie pytania. Bede niesamowicie wdzieczna jesli ktos mi pomoze i udzieli odpowiedzi, tutaj badz prywatnie: oktlub@interia.pl

    0 Lubię Krótki URL:
  • http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/462-/Work-and-Holiday-visa-(subclass-462)-document-checklist

    Tutaj podane jest, że potrzebne są również 2 paszportowe zdjęcia oraz akt urodzenia bądź skan dokumentu z danymi rodziców. Gdy składacie aplikację dodajecie również to czy nie? Cheers!

    0 Lubię Krótki URL:
Dodaj komentarz